NanoeX

 

NanoeX  je tehnologija koja sprečava pojavu različitih vrsta bakterija, virusa i zagađivača i može da obavlja deodorizaciju okruženja. Ova patentirana tehnologija je sposobna da obezbedi bolji kvalitet vazduha u svim vrstama objekata. NanoeX tehnologija ima 7 efekata jednostavne tehnologije.

Tehnologija NanoeX omogućava infibiranje zagađivača kao što su  bakterije i virusi, buđ, alergeni, polen, opasne materije. Pored toga pomaže deodorizaciju mirisa i pruža bolji efekat vlažnosti kože i kose.

 

 

 

NanoeX tehnologija čišćenja vazduha

  

 

U vreme kada vladaju različiti tipovi virusa i bakterija, od primarnog je značaja zaštititi sebe i najdraže oko sebe od posledica koje oni mogu prouzrokovati. Pored virusa i bakterija, obezbeđena je infibitorna funkcija svih vrsta alergena, duvanskog dima,prašine, buđi, čestica prljavštine i sl.

 

Tehnologija je tu da nam donese svež vazduh u zatvoren prostor.

U današnjem svetu koji je svestan važnosti zdravlja, brinemo o vežbanju, o tome šta jedemo i šta dodirujemo, pa i o tome šta dišemo. NanoeX tehnologija je uređaj koji radi po principu proizvodnje hidroksilnih radikala koji inhibiraju bakterije, viruse, alergene, prašinu i prljavštinu.

Priroda nudi mnoštvo hidroksilnih radikala (poznatih i kao OH radikali) koji poseduju kapacitet da inhibiraju zagađivače, viruse i bakterije radi čistijeg i osveženog prostora. NanoeX tehnologija može da donese takve neverovatne prednosti i u zatvoren prostor tako da tvrde površine, tekstilna oprema i unutrašnje okruženje mogu postati čistije i prijatnije, bilo da ste kod kuće, na poslu ili u hotelima, prodavnicama, restoranima itd. Hidroksilni radikali su nestabilni molekuli koji reaguju sa drugim elementima kao što je vodonik i hvataju se za njega. Zahvaljujući ovoj reakciji, hidroksilni radikali imaju potencijal da inhibiraju rast zagađivača, poput bakterija, virusa, buđi i neprijatnih mirisa, razbijajući ih i neutrališući neprijatne efekte. Ovaj prirodan proces donosi velike prednosti u unapređenju unutrašnjeg okruženja.

 

 

 

NanoeX tehnologija kompanije Panasonic ide korak dalje i donosi prirodni deterdžent – hidroksilne radikale – u zatvoreni prostor kako bi stvorila idealno okruženje.   Stvaranjem hidroksilnih radikala obloženih vodom, NanoeX tehnologija značajno povećava njihovu efikasnost, povećavajući životni vek hidroksilnih radikala u prirodi sa manje od jedne sekunde na više od 600 sekundi – 10 minuta, tako da NanoeX može jednostavno da se proširi po prostoriji.

 

 

 

 

 

Šta čini tehnologiju NanoeX jedinstvenom?

Tehnologija hidroksilnih radikala inhibira zagađivače, određene vrste virusa i bakterija radi čistijeg i osveženog prostora. Zahvaljujući ovoj naprednoj tehnologiji, ovo rešenje može da se koristi i za čvrsto tkane tkanine, što znači da zavese, roletne, tepisi i nameštaj mogu imati koristi od ove tehnologije za inhibiranje opasnih materija – a to se odnosi i na tvrde površine i, naravno, na vazduh koji dišemo.

 

 

 

NanoeX je tehnologija potvrđena na međunarodnom nivou u objektima za testiranje

Efikasnost NanoeX tehnologije su testirale nezavisne laboratorije u Nemačkoj, Danskoj, Francuskoj, Maleziji i Japanu.Ova tehnologija sprečava razvoj 99,9%* bakterija. Potvrđeno je smanjenje bakterije Staphiloccocus aureus od 99,9% posle 8 sati izloženosti rada NanoeX. Navedeno delovanje i performanse uređaja NanoeX očekuju se samo u prostoriji u kojoj se postavi jedinica i variraju u zavisnosti od veličine prostorije, okruženja i upotrebe, a za postizanje maksimalnog efekta može biti potrebno nekoliko sati.

 

Kompanija Panasonic je proizvela prvi nanoe uređaj 2003. godine. Nakon višegodišnjih ulaganja u istraživanje i razvoj, tehnologija je poboljšana lansiranjem NanoeX. Najnoviji NanoeX uređaj koristi sistem „višestrukog pražnjenja“ koji fokusira pražnjenje na 4 elektrode u obliku igle i tako značajno proširuje dejstvo hidroksilnih radikala.

 

Kako nastaje NanoeX?

1. Atomizovana elektroda stvara kondenzaciju.
2. Električno pražnjenje deluje na vodu
3. Nastaju čestice NanoeX

 

 

 

 

NanoeX tehnologiju Panasonic je patentirao 2003. godine sa uređajem koji je proizvodio 480 milijardi hidroksilnih radikala u sekundi. Danas, druga generacija NanoeX tehnologije (Mark.2) proizvodi čak 9,6 triliona hidroksilnih radikala u sekundi što je nekih 20 puta više. NanoeX tehnologija  se može naći u raznim područjima primene za čišćenje vazduha i površina kao što su unutrašnje površine vozova, liftova, automobila, kućnih aparata i za ličnu lepotu… kao i u klimatizaciji. Panasonic primenjuje ovu  tehnologiju u širokom spektru opreme za stambene prostore, kao i za komercijalne prostore, i to je rešenje koje ne zahteva filtere ili održavanje i može raditi nezavisno od grejanja ili hlađenja.

 

 

Prednosti NanoeX tehnologije

  • Mikroskopski nivo – sa veličinom od milijarditog dela metra, NanoeX je mnogo manji od pare i može da prodre duboko u tkaninu kako bi je osvežio.
  • Sadržana u sitnim vodenim česticama, NanoeX tehnologija ima duži životni vek i može jednostavno da se proširi po prostoriji.
  • NanoeX Generator Mark 2 proizvodi 9,6 triliona hidroksilnih radikala u sekundi. Veće količine hidroksilnih radikala iz NanoeX uređaja dovode do viših performansi u inhibiciji razvoja zagađivača
  • Održavanje i zamena nisu potrebni. NanoeX je rešenje bez filtera napravljeno od titanijuma koje ne zahteva održavanje.

 

 

 

Od 2003. godine „Nanoe” je sastavni deo života ljudi u Japanu i drugim regijama.

Tehnologija NanoeX sve veću pažnju dobija iz godine u godinu. Usvojen je u kućama, kao i u javnim ustanovama gde je cilj poboljšanje kvaliteta vazduha, kao što su kancelarije, bolnice, zdravstveni centri i hoteli itd. Panasonic ovu tehnologiju koristi čak i u kućnim aparatima u kući kao što su aparati za negu lica tela i kose, odvlaživači i prečistači vazduha, kao i svi ostali kućni aparati gde je moguć prenos bakterija, virusa, alergena, buđi, prljavštine, čestica PM2.5 i mnogih drugih. Sve je više proizvoda u Panasonic asortimanu koji u sebi nude ovu tehnologiju i smatra se da će ova tehnologija u budućnosti predstavljati imperativ za zdraviji i čistiji život.