Linija proizvoda za domaćinstva

UREĐAJ VRHUNSKOG KVALITETA! JAPANSKA TEHNOLOGIJA. POUZDANOST,KVALITET I GARANCIJA!

Živite zeleno. Živite čisto. Živite na svoj način!

Kompanija Panasonic razvila je asortiman proizvoda koji su predviđeni za Vaše potrebe, bolje nego ikada pre. Svi uređaji koji se koriste u domaćinstvima prebačeni su na freon R32 sa odličnim učinkom i još boljim performansama. Rad sa ovim freonom omogućava maksimalno povećanje efikasnosti uređaja i smanjenu potrošnju električne energije. Freon R32 je ekološki pristupačan freon koji ne oštećuje ozonski omotač. Ova tehnologija primenjena je na sve modele Panasonic uređaja kako zidnih tako i kanalskih,kasetnih,parapetnih i sl.

 

 

 

 

ČIST VAZDUH TOKOM CELE GODINE! NANOE-X TEHNOLOGIJA OBRADE VAZDUHA ZA ZDRAV I KOMFORAN BORAVAK U PROSTORIJI!

NanoeX  je tehnologija koja sprečava pojavu različitih vrsta bakterija, virusa i zagađivača i može da obavlja deodorizaciju okruženja. Ova patentirana tehnologija je sposobna da obezbedi bolji kvalitet vazduha u svim vrstama objekata. NanoeX tehnologija ima 7 efekata jednostavne tehnologije.

Tehnologija NanoeX omogućava infibiranje zagađivača kao što su  bakterije i virusi, buđ, alergeni, polen, opasne materije. Pored toga pomaže deodorizaciju mirisa i pruža bolji efekat vlažnosti kože i kose.

 

 

 

STILIZOVANA MASKA I IZVANREDNE FUNKCIJE!

Novi dizajn maske klima uređaja Panasonic omogućava da se ova klima jednostavno savršeno uklapa u svaki ambijent. Bilo da je u pitanju kuća ili stan, veći ili manji prostor, ovi klima uređaji svojim izgledom ne ostavljaju ravnodušnim i pružaju vrhunski osećaj modernog mondenskog stila. Premium model – ETHEREA proizvodi se u beloj i srebrnoj mat boji tako da je ovaj uređaj visokoprimenjiv u različitim tipovima objekata i prostora. Nova tehnologija NanoeX predstavlja izvanredno prečišćavanje vazduha koje obezbeđuje mnogo bolji učinak za bolji kvalitet vazduha u prostoriji.

 

 

 

 

ENERGETSKA EFIKASNOST KLIMA UREĐAJA  A+++

Panasonic klima uređaji predstavljaju izvrstan odnos uloženog i dobijenog. Po svojim tehničkim karakteristikama ovi klima uređaji predstavljaju jedne od najboljih na tržištu kada je u pitanju potrošnja električne energije pri eksploataciji. Sa modelima efikasnosti od A+ pa sve do A+++ ovi uređaji su visokoefikasni i jako štedljivi za domaćinstvo. Kompresori koji se ugrađuju u Panasonic klima uređaje su originalni dvostruki rotacioni kompresori Panasonic R2 i koriste tehnologiju kotrljajućeg klipa. Ispitani su u ekstremnim uslovima i daju veću efikasnost, jednoklipni ili dvoklipni, rashladni fluid R32/R410a, kompaktnih dimenzija.

Uvereni u svoj kvalitet Panasonic inženjeri predstavili su ovu seriju kompresora sa punih 5 godina garancije.

Pored toga, freon R32 je ekološki visokoefikasni freon koji proizvodi visoke perfomanse uređaja. Inverterski ventilator kao i specijalne sonde omogućavaju Panasonic klima uređajima da svoj rad, potrošnju i nivo buke prilagode svakom objektu i svakoj situaciji.

 

    

 

 

INOVATIVNI DALJINSKI UPRAVLJAČ ZA LAKO KORIŠĆENJE

Daljinski upravljač koji se lako koristi ima ergonomski dizajn sa konusnim zadnjim delom kućišta za najudobniji položaj u ruci. Novi, intuitivni dizajn upravljača omogućava lako rukovanje, sa pet praktičnih tastera za brzi pristup. Upravljač takođe ima minimalistički dizajn sa tasterima koji se ređe koriste sakrivenim ispod kliznog poklopca. Na upravljaču se nalaze i tasteri za NanoeX funkciju kao i za funkciju Mild Dry koja obezbeđuje optimanu vlažnost vazduha u prostoriji za vreme rada klime na režimo hlađenja kako bi se obezbedio maksimalni komfor za korisnika.

 

  

 

 

 

FILTRACIJA VAZDUHA FILTERIMA PM 2.5 i NanoeX

Čestice PM2,5 koje se nalaze u vazduhu su: prašina, nečistoće, dim i kapljice tečnosti. Ovaj filter koristi se za hvatanje čestica PM2,5 obuhvatajući opasne zagađivače, kao i prašinu i polen. Čistoća vazduha u prostoriji održava se i uklanjanjem neželjenih mirisa

 

 

 

 

TIH RAD VENTILATORA RADI VEĆEG KOMFORA U PROSTORIJI

Kvalitetni inverterski motori i ventilatori omogućavaju da Panasonic klima uređaji budu sastavni deo svakog domaćinstva. Danas je nezamislivo da inverterski klima uređaji u sebi ne poseduju DC fan ventilator koji proizvodi jako malu buku (19dB) i stvara odličan ugođaj i uživanje u ambijentu bilo da je u pitanju stan,  kuća, vikendica ili apartman. Inverterski ventilatori omogućavaju prilagođavanje brzine venitlatora zadatim parametrima u prostoriji a time znatno poboljšavaju performanse uređaja kao i potrošnju električne energije. Specifična peraja ventilatora u kombinaciji sa AEROWINGS krilcima daju optimalan protok vazduha u grejanju i hlađenju i omogućavaju prijatan boravak u prostoriji.

 

 

 

AEROWINGS KRILCA ZA BOLJU CIRKULACIJU VAZDUHA U PROSTORIJI

Aerowings predstavljaju specijalno izrađena krilca klima uređaja koji omogućavaju ravnomeran raspored cirkulacije vazduha u prostoriji u kojoj se uređaj nalazi.

Aerowings tehnologija kompanije Panasonic sastoji se od dve nezavisne fleksibilne lopatice koje koncentrišu protok vazduha za grejanje ili hlađenje prostorije u najkraćem mogućem vremenu i pomažu da se rasporedi ravnomerno u prostoriji. Zahvaljujući većoj pomoćnoj lopatici (72 mm), koja je više nego dvostruko veća od drugih konvencionalnih dizajna, podizanje protoka vazduha je dodatno poboljšano. Za grejanje, Aerowings 2.0 oslobađa koncentrovani protok vazduha nadole kako bi postigao efekat sličan podnom grejanju, a zatim se podiže i ispunjava prostoriju. Aerowings 2.0 ima novu funkciju širenja hlađenja koja omogućava da se protok vazduha ravnomerno koncentriše prema plafonu kako bi se postiglo prijatno hlađenje u celoj prostoriji, lagano širi vazduh nadole umesto da sve vreme duva prema jednom predmetu u prostoriji dok ga ne zaledi. 

 

 

 

 

UGRADNJA NA POSTOJEĆE CEVI ZA FREON R22

Panasonic klime odlikuje niz tehničkih olakšica koje omogućavaju da uređaj radi savršeno i pouzdano. Jedna od karakteristika Panasonic klima uređaja je i ta da se ovi modeli mogu ugraditi na postojeće cevi za freon R22. Samim tim, omogućava se ušteda i do 30% na postojeće stare sisteme klimatizacije sa tipom R22. Ova procedura je moguća uz korišćenje cevnih redukcija koje su propisane normama i uz nekoliko bitnih uslova kao što su provera kvaliteta postojećih cevi (vlažnost, čistoća i propustnost), prikupljanje rashladnog sredstva i ulja, provera samog rashladnog ulja i njegovog stanja i starosti, kao i primena originalnih redukcija za konekciju na cevi.

 

 

 

COMFORT CLOUD UPRAVLJANJE I POVEZIVANJE UREĐAJA SA INTERNETOM I MOBILNIM TELEFONOM

Skoro pa svi modeli Panasonic klima uređaja, opremljeni su WiFi modulom za upravljanje putem interneta i mobilnog telefona. Aplikacija Comfort Cloud koja je dostupna za upravljanje putem ANDROID i IOS uređaja omogućava upravljanje vašim klima uređajem lako, dostupno i štedljivo. Mogućnost podešavanja rada, režima, temperature i tajmera obezbeđena je putem ove uprošćene  aplikacije. Panasonic je posvetio vreme i resurse za razvoj inteligentne tehnologije koja poboljšava doživljaj i nudi niz prednosti. Etherea je kompatibilna sa aplikacijom Comfort Cloud kompanije Panasonic, koja je projektovana za upravljanje svim funkcijama sistema preko pametnog uređaja.

Aplikacija Panasonic Comfort Cloud Vam omogućava da praktično upravljate i nadgledate više jedinica klimatizacije domova uz pomoć samo jednog mobilnog uređaja. Takođe je moguć nadzor energije koji pruža priliku da saznate kako da još više smanjite radne troškove.

Panasonic aplikacija Comfort Cloud omogućila je i upravljanje glasom. Ova aplikacija bazira se na ideji da reči čine više od akcije i glasovne funcije mogu olakšati rad i upravljanje uređajima Panasonic. Omogućena je kontrola bez granica kao i hendsfri pomoć da bi se u potpunosti pristupilo karakteristikama klima uređaja. Maksimiziranje  udobnosti hlađenja sada je imperativ sa Panasonic klima uređajima. Aplikacija je kompatibilna sa Google Assistant i Amazon Alexa uređajima.

 

 

 

MULTI SPLIT I FREE MULTISPLIT SISTEMI!

Ako zahtevi za klimatizacijom premašuju okvir jedne prostorije, kompanija Panasonic Vam pruža veoma širok asortiman mogućnosti sa do 5 unutrašnjih jedinica koje se povezuju na jednu spoljašnju jedinicu.

Multisplit sistem predstavlja sistem klimatizacije pri kojoj se koristi više unutrašnjih jedinica klima uređaja povezanih na jednu spoljašnju jedinicu. Ovaj sistem omogućava da se u svim prostorijama obezbedi ravnomerna temperatura i visok komfor u radu kao i značajne uštede u energiji i smanjena buka. Panasonic premium klima uređaj – ETHEREA, omogućava rad u multisplit režimu za sve modele od 1.6 do 7,1 kW snage. Kombinacijom 2,3,4 pa čak i 5 unutrašnjih jedinica sa jednom spoljašnjom jedinicom, omogućava se bolji raspored temperature, komforniji rad i ušteda u potrošnji električne energije. Osnovne karakteristike multisplit sistema su:

  • samo jedna kompaktna spoljašnja jedinica dovoljna da zadovolji potrebe do 5 unutrašnjih jedinica
  • povećana udobnost u kući jer svaka prostorija ima svoju unutrašnju jedinicu za grejanje
  • mnogo snažnije od jedne split jedinice, manja buka i prostor za smeštanje spoljašnjih jedinica
  • efikasniji rad jer jedinice stalno rade potpunim kapacitetom (uštede u potrošnji energije)
  • mogu se povezati svi tipovi unutrašnjih jedinica, npr. i zidne jedinice i parapetne, u zavisnosti od toga šta bi najviše odgovaralo zadatom objektu

 

 

 

 

 

AIRWELL KLIMATIZACIJA   

Airwell je proizvođač HVAC opreme i jedna od vodećih grupacija ove  branše u Francuskoj. Ovaj Francuski brend osnovan je još davne 1947 godine u malom gradu  Tillieres-sur-Avre nadomak Pariza. Tih ’50 tih godina, ovaj proizvođač je dizajnirao i stekao veliku popularnost u proizvodnji prozorskih split klima što je predstavljalo inovaciju na Evropskom tržištu.

Sve do sredine ’80 tih godina ovaj brend bazirao se na masovnoj proizvodnji i prodaji split sistema kao  i prozorskih uređaja što će kasnije dovesti do grananja  svog poslovanja na Evropsko i Afričko tržište. Tih godina, kompanija osmišlja I dizajnira prvi prozorski split uređaj sa intergrisanim upravljačem, i motorom ventilatora sa niskim zvučnim pritiskom kao  rotacione kompresore.

 

       

Desetak godina kasnie, proizvodne linije premeštaju se u Shenzen (Kina) i kompanija počinje da se razvija i na istočno tržište. Kako je tekao razvoj proizvoda kao i samog brenda, javila se potreba za formiranjem HVAC akademije i servisnog centra koji opslužuje posleprodajne aktivnosti i u neposrednoj komunikaciji sa klijentima obezbeđuje veći nivo usluge i efikasniji rad. Ova kompanija to i uspeva da sprovede u delo i u periodu od 2015-2018 godine formira online servise i call centre kako u Francuskoj tako I širom evrope.

Danas Airwell posluje u preko 80 zemalja, sarađuje sa preko 200 distributera širom sveta jedan je od eksluzivnih partnera grupacije Clivet jednog od najvećih proizvođača HVAC opreme u Italiji. Sa obrtom od preko 45 mil eura prometa spada u jednu od najpopularnijih i uspešnijih kompanija HVAC u Evropi.

     

Mislija kompanije AIRWELL bazira se na 3 glavna načela:

Osećaj se dobro, razmišljaj zeleno i radi pametno! 

Ova načela odnose se na to da sutrašnjica treba da donese jednu veoma bitnu stvar a to je spokojstvo! Proizvodi koje dizajnira Airwell  imaju tendenciju da budu jednostavni, lagani za upravljanje i da obezbede potpunu pouzdanost u radu. Pored toga mora se razmišljati zeleno i ekološki što znači da se akcenat stavlja na ekološki bezbedan i visoko efikasan prozvod sa ciljem da se njegovom eksploatacijom omogući zadovoljstvo korisnika a ujedno i zaštita životne sredine a samim tim i smanjenje potrošnje energenata. Kao poslednji ali ne i najmanje važan aspect odnosi se na pametno korišćenje uređaja i tehnologije koja se svakim danom sve više razvija, kao i implementiranje inteligentnih rešenja za optimizovanu potrošnju i stvaranje najboljih uslova za održivi razvoj.

AIRWELL program uređaja u svom asortimanu sadrži veliki broj inverterskih modela različitih namena i kapaciteta snage pa ovaj brend raspolaže različitim grupama artikala kao što su:

  1. Kućne inverter klime split i multisplit sistemi
  2. Monoblok klime, pingvin, samostojeće klime
  3. Toplotne pumpe vazduh-voda
  4. Industrijska klimatizacija i VRF