Premium model – ETHEREA!

 

PREDSTAVLJAMO VAM PANASONIC PREMIUM KLIMA UREĐAJ – ETHEREA

 

KVALITET,POUZDANOST,ČIST VAZDUH TOKOM CELE GODINE!

Panasonic se na tržištu klima uređaja izdvaja svojim premium modelom klima uređaja – ETHEREA.

Ovaj model već godinama unazad predstavlja jedan od najboljih u ovoj klasi pa se i zbog svojih tehničkih karakteristika svrstava  čak i u kategoriju visokoefikasna toplotna pumpa vazduh-vazduh.

Etherea je model koji odlikuju vrhunske karakteristike u radu. Poseduje ultra tihi ventilator (19 dB) inverterski komperesor visokih performansi, kao i modernu i inovativnu  masku  koja se nudi u mat beloj , mat silver i tamno sivoj boji, kompaktnih dimenzija, prilagodljiva svim tipovima prostorija.

Ukratko – ovaj klima uređaj predstavlja pojam za kvalitet, inovativnost i efikasnost.

Posebno što odvaja ovaj uređaj od ostalih na tržištu je i opremljenost NanoeX tehnologijom. Ova tehnologija predstavlja patent kompanije Panasonic i služi za prečišćavanje vazduha u prostoriji.

Korišćenjem ove tehnologije u klima uređajima –  Etherea, vrši se joniziranje vazduha, optimalna vlažnost, deodorizacija prostorije, uklanjaju se čestice prašine, prljavštine, buđi, alergena, virusa, bakterija kao i duvanskog dima i grinja. Obezbeđenjem oprimalne vlažnosti prostorije i joniziranja vazduha, ovaj uređaj ima posebno dejstvo na kožu i na kosu osobe koja je u prostoriji. Posebno što se ističe u vezi ovog modela je i prečišćavanje vazduha u prostoriji od izloženosti SARS-CoV2 virusa što je i potvrđeno testiranjem na institutu u Francuskoj.

Ovi klima uređaji opremljeni su WiFi modulom pa se njihovo upravljanje može vršiti i putem interneta i mobilnog telefona čime se obezbeđuje lak i pristupačan rad, ušteda energije i veća efikanosti.

Kada je reč o efikasnosti i potrošnji ovog modela, na grejanju i hlađenju Panasonic Etherea postiže vrhunske rezultate A+++/A+++ čime je ovaj model klima uređaja svrstan u jedne od najefikasnijih na tržištu i svakako model koji obezbeđuje male troškove električne energije na duže staze.

Osnovne karakteristike moderne i visokoefikasne jedinice ETHEREA

 • NanoeX tehnologija za poboljšanje zaštite 24 časa 7 dana u nedelji (nanoe™ X Generator Mark 2).
 • Uglađeni i stilizovani dizajn
 • Poboljšani SEER/SCOP za postizanje vrhunske klase energetske efikasnosti A+++/A+++
 • Aerowings 2.0 za vrhunski komfor
 • Daljinski upravljač koji se lako koristi
 • Ugrađeni Wi-Fi za trenutno povezivanje preko aplikacije Panasonic Comfort Cloud
 • Kompatibilnost sa Google Assistant i Amazon Alexa aplikacijama
 • Mogućnost rada u multisplit režimu sa više unutrašnjih jedinica na jednu spoljašnju

 

NANOE-X TEHNOLOGIJA – ČIST VAZDUH TOKOM CELE GODINE

NanoeX  je tehnologija koja sprečava pojavu različitih vrsta bakterija, virusa i zagađivača i može da obavlja deodorizaciju okruženja. Ova patentirana tehnologija je sposobna da obezbedi bolji kvalitet vazduha u svim vrstama objekata. NanoeX tehnologija ima 7 efekata jednostavne tehnologije.

Tehnologija NanoeX omogućava infibiranje zagađivača kao što su  bakterije i virusi, buđ, alergeni, polen, opasne materije. Pored toga pomaže deodorizaciju mirisa i pruža bolji efekat vlažnosti kože i kose.

 

  

NanoeX Poboljšava zaštitu 24 časa 7 dana u nedelji. Ova tehnologija radi na prečišćavanju vašeg vazduha tako da enterijer vašeg doma bude čistije i prijatnije mesto tokom celog dana. NanoeX radi zajedno sa funkcijom grejanja ili hlađenja kada ste kod kuće i može da radi nezavisno dok ste odsutni. Dajte klimatizaciji snagu da poveća zaštitu u kući sa NanoeX tehnologijom i praktičnom kontrolom preko Panasonic Comfort Cloud aplikacije.

Prečišćavanje vazduha kada niste kod kuće 

Ostavite NanoeX režim uključen da bi onemogućio određene zagađivače i uklonio mirise pre nego što se vratite kući. NanoeX poboljšava Vaše okruženje kada ste kod kuće i dok uživajte u čistijem, udobnom prostoru sa svojim voljenima.

 

MODERAN I STILIZOVAN DIZAJN

Novi dizajn maske premium modela – ETHEREA omogućava da se ova klima jednostavno savršeno uklapa u svaki ambijent. Bilo da je u pitanju kuća ili stan, veći ili manji prostor, ova jedinica svojim izgledom ne ostavlja ravnodušnim i pruža vrhunski osećaj modernog mondenskog stila. Premium model – ETHEREA proizvodi se u beloj, srebrnoj mat i tamno sivoj grafitnoj boji tako da je ovaj uređaj visokoprimenjiv u različitim tipovima objekata i prostora.

             

 

 

VISOKA EFIKASNOST, SMANJENA POTROŠNJA, ENERGETSKA KLASA A+++/A+++

Panasonic premium klima uređaj – ETHEREA odlikuju vrhunske performanse uređaja. Rotacioni kompresor sa radnim freonom R32 iz Panasonic fabrike sa garancijom od 5 godina, inverterska tehnologija rada kompresora, kao i ventilatora uređaja omogućavaju da ETHEREA bude jedna od najefikasnijih u svojoj klasi. Smanjena potrošnja električne energije, tih rad i NanoeX tehnologija čine ovaj uređaj savršenim izborom za svaki prostor. Pored toga, freon R32 čini ovaj klima uređaj efikasnijim a ujedno i ekološkim jer ima daleko manji uticaj na spoljašnju sredinu.

 

 

 

AEROWINGS 2.0 OBEZBEĐUJE VRHUNSKI KOMFOR 

Aerowings predstavljaju specijalno izrađena krilca klima uređaja koji omogućavaju ravnomeran raspored cirkulacije vazduha u prostoriji u kojoj se uređaj nalazi.

Aerowings tehnologija kompanije Panasonic sastoji se od dve nezavisne fleksibilne lopatice koje koncentrišu protok vazduha za grejanje ili hlađenje prostorije u najkraćem mogućem vremenu i pomažu da se rasporedi ravnomerno u prostoriji. Zahvaljujući većoj pomoćnoj lopatici (72 mm), koja je više nego dvostruko veća od drugih konvencionalnih dizajna, podizanje protoka vazduha je dodatno poboljšano. Za grejanje, Aerowings 2.0 oslobađa koncentrovani protok vazduha nadole kako bi postigao efekat sličan podnom grejanju, a zatim se podiže i ispunjava prostoriju. Aerowings 2.0 ima novu funkciju širenja hlađenja koja omogućava da se protok vazduha ravnomerno koncentriše prema plafonu kako bi se postiglo prijatno hlađenje u celoj prostoriji, lagano širi vazduh nadole umesto da sve vreme duva prema jednom predmetu u prostoriji dok ga ne zaledi. 

 

 

 

INOVATIVNI DALJINSKI UPRAVLJAČ ZA LAKO KORIŠĆENJE

Daljinski upravljač koji se lako koristi ima ergonomski dizajn sa konusnim zadnjim delom kućišta za najudobniji položaj u ruci. Novi, intuitivni dizajn upravljača omogućava lako rukovanje, sa pet praktičnih tastera za brzi pristup. Upravljač takođe ima minimalistički dizajn sa tasterima koji se ređe koriste sakrivenim ispod kliznog poklopca. Na upravljaču se nalaze i tasteri za NanoeX funkciju kao i za funkciju Mild Dry koja obezbeđuje optimanu vlažnost vazduha u prostoriji za vreme rada klime na režimo hlađenja kako bi se obezbedio maksimalni komfor za korisnika.

 

 

WiFi UPRAVLJANJE PUTEM INTERNETA ZA OBEZBEĐENJE UŠTEDE I VEĆEG KOMFORA

Svi modeli ETHEREA uređaja, opremljeni su WiFi modulom za upravljanje putem interneta i mobilnog telefona. Aplikacija Comfort Cloud koja je dostupna za upravljanje putem ANDROID i IOS uređaja omogućava upravljanje vašim klima uređajem lako, dostupno i štedljivo. Mogućnost podešavanja rada, režima, temperature i tajmera obezbeđena je putem ove uprošćene  aplikacije.Panasonic je posvetio vreme i resurse za razvoj inteligentne tehnologije koja poboljšava doživljaj i nudi niz prednosti. Etherea je kompatibilna sa aplikacijom Comfort Cloud kompanije Panasonic, koja je projektovana za upravljanje svim funkcijama sistema preko pametnog uređaja.

Aplikacija Panasonic Comfort Cloud Vam omogućava da praktično upravljate i nadgledate više jedinica klimatizacije domova uz pomoć samo jednog mobilnog uređaja. Takođe je moguć nadzor energije koji pruža priliku da saznate kako da još više smanjite radne troškove. Noviteti u aplikaciji Comfort Cloud su:

Porodice: Moguće je podesite različite korisnike, tako da na primer dete može da upravlja u svojoj sobi. U drugim domovima, prostorije u njima se mogu daljinskim putem unapred hladiti ili zagrejati ili isključiti ako je potrebno,.

Vlasnik sa više stanara: Mogućnost za upravljanje do 200 jedinica uz pomoć samo jednog pametnog telefona. To omogućava brzo i efikasno održavanje putem daljinskog pribavljanja kodova grešaka i konkretne potrošnje.

Kancelarije male i srednje veličine: Vlasnik može jednostavno da kontroliše različite prostorije kancelarije i da osoblju obezbeđuje pristup jedne jedinice za drugom. Takođe pruža informacije koje omogućavaju da znate gde se energija možda uzalud troši na grejanje ili hlađenje i koje promovišu najbolje prakse za udobnost.

 

KOMPATIBILNOST SA GOOGLE ASSISTANT I AMAZON ALEXA APLIKACIJAMA

Panasonic aplikacija Comfort Cloud omogućila je i upravljanje glasom. Ova aplikacija bazira se na ideji da reči čine više od akcije i glasovne funcije mogu olakšati rad i upravljanje uređajima Panasonic. Omogućena je kontrola bez granica kao i hendsfri pomoć da bi se u potpunosti pristupilo karakteristikama klima uređaja. Maksimiziranje  udobnosti hlađenja sada je imperativ sa Panasonic klima uređajima. Upravljanje vazduhom putem svog glasa omogućava Vam da uživajte u pogodnosti pristupajući ove četiri osnovne operacije 

 • Uključenje/isključenje klima uređaja – Pogodna kontrola za blaženi odmor Uključite / isključite AC sa lakoćom kada pripremate udoban prostor za svoje mališane.
 • Promena režima –  dodatna pomoć kada imate užurban dan, prikladno promenite režim rada naizmeničnom strujom u hlađenje / grejanje / automatski kada su vam ruke pune.
 • Podešavanje temperature –  Lako upravljanje za neprekidno kvalitetno vreme jednostavnom glasovnom komandom prilagodite temperaturu naizmenične struje svojoj udobnosti.
 • Provera trenutnog statusa – Lak pristup starijim osobama radi provere trenutnog stanja rada naizmenične struje i podešavanja podešavanja naizmenične struje.

 

 

MULTISPLIT SISTEM – MOGUĆNOST POTPUNE UDOBNOSTI I RAVNOMERNE TEMPERATURE

Multisplit sistem predstavlja sistem klimatizacije pri kojoj se koristi više unutrašnjih jedinica klima uređaja povezanih na jednu spoljašnju jedinicu. Ovaj sistem omogućava da se u svim prostorijama obezbedi ravnomerna temperatura i visok komfor u radu kao i značajne uštede u energiji i smanjena buka. Panasonic premium klima uređaj – ETHEREA, omogućava rad u multisplit režimu za sve modele od 1.6 do 7,1 kW snage. Kombinacijom 2,3,4 pa čak i 5 unutrašnjih jedinica sa jednom spoljašnjom jedinicom, omogućava se bolji raspored temperature, komforniji rad i ušteda u potrošnji električne energije.

 

 

 

NOVA PREMIUM JEDINICA PANASONIC – ETHEREA