Posetili smo Mostra Convegno Expocomfort 2016 - Milano, Italija, koji je održan 15-18 marta 2016. Na ovoj izložbi Panasonic je predstavio svoje novitete za 2016. godinu. To su klima uređaji koji koriste novi ekološki freon R32 koji daje veću energetsku efikasnost, ima manju gustinu, čime je potrebna manja količina freona za punjenje i manji je klimatski uticaj (ima tri puta manji potencijal globalnog zagrevanja GWP u odnosu na R410a)

Novi modeli rezidencijalnih klima su serije XZ, TZ, UZ. Ovi klima uređaji imaju nov, zapanjujuće tanak dizajn, veću efikasnost i manji nivo buke. Sada su dostupne u elegantnoj metalik ili mat srebrnoj i mat ili sjajnoj beloj boji.

Predstavljeni su i novi multi sistemi koji rade na freonu R410a, sa novim kapacitetima i opsezima, kompatibilni sa unutrašnjim jedinicama na freonu R32.

Noviteti za 2016. su i PAC i VRF jedinice koje rade sa freonom R32, VRF sa većim maksimalnim kapacitetom sistema od 224 kW, većom maksimalnom dužinom cevi i hlađenjem do temperature od 52 stepena.

Od toplotnih pumpi predstavljena je nova H generacija sa novim dizajnom, unapređenom kontrolom, boljom efikasnošću i vrednostima.

TOP